(Eller klä sidorna med en plastremsa). Vänd eller vispa lätt ner ner den vispade grädden, se till att det blir jämnt sammanblandat, och häll smeten över pepparkaksbottnen
Konsistensen blir inte lika len och krämig som traditionell glass utan är lite isigare som sorbet, vilket dock passar underbart gott med den fräscha syrliga smaken från rabarber eller lemon curd
Man tager det man tycker om, och eftersom jag gillar Kallsupen och Aalborg jubileums så har min smakav dill och koriander, medan Tommy är mera förtjust i en uns lakrits så då har han anis istället
Jag testade också att göra en medsmakav hallon. Originalet är tårtan medmangosmak. Vispa vaniljglassen med färskost till en tjock smet och fördela på chokladbotten
- Förvara i kylen och servera till en kopp kaffe eller té. Orginalreceptet innehåller mjölk men jag bytte ut detta till Baileys likör för en lite mer vuxen smak
Tänk på att smakaav smeten, du kanske vill ha mer sötning eller mer citronsmak. Oftast blir det hitte-på, eller så är det som så att jag kanske sitter och kikar i en tidning, eller på nätet, ser ett recept som ser hur smarrigt ut som helst och som jag mer än gärna vill baka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.