Den här ischokladen är däremot gjordpåsmör. Traditionellt brukar ischoklad innehålla kokosfett. Detta för att fettet i smör är nyttigare än kokosfett och för att smaken blir så ljuvlig
Släng ihop de godaste saffransbollarna på ett kick. Vill du göra dessa i god tid så funkar det alldeles utmärkt att frysa in bollarna, lägg sedan på ett fat och låt tinas i rumstemperatur
Man slänger ihop dem på ett kick och de uppskattas av alla. Recept på saffransbollar hittar du HÄR. Ca 1 dl kokos Recept på kokossnöbollar hittar du HÄR. Låt sedan sjuda på medelvärme i ca 3-4 min. Inlägget Pepparkaksbollar gjordapå 3 ingredienser dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs. Därför blev jag så glad när jag i Jan Hedhs bok Glass Passion läste om glass på äggvitor
Arbeta snabbt ihop smör och vetemjöl till en pajdeg och tryck ut den i en pajform. När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en paj på resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg. Tryck ut den i en pajform, nagga med gaffel och förgrädda på 200 grader i 10 minuter. Grädda i 35 minuter på 200 grader
Smörj en avlång form. Smält smör och låt svalna. 25 g Smält smör. 10,5-2 dl Socker ( 0,5-2 dl socker beroende på HUR söt du vill ha den). 1BärSätt ugnen på 170-175 grader. 1Blanda smälta smöret med smaksättningen, vaniljen, salt och maizena
Denna gång bjuder jag på en sallad gjordpå kallrökt lax, kokta ägg och smörstekt sparris. Smörstek sparrisen så att den mjuknar lite och dela sedan den i mindre bitar
Smörj en form som är ca. 24 små bitar1 förpackning kokta svarta bönor3 ägg2,5 msk kokosolja eller olivolja2 msk chiafrön1 dl kakao1 krm salt1 tsk vaniljpulver1,5 dl rårörssocker eller kokossocker150 g mörk choklad, 60%Sätt ugnen på 175 grader
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.