Red av grytan med brun redning under omrörning. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Skala och skär palsternackor och morötter i skivor med en legymkniv och tillsätt grytan
Jättegott var det, så idag när jag ändå hade tänkt göra köttgryta så fick den bli smaksatt med just choklad och chili, men inte den kryddan utan med torkad chili och hackad mörk choklad
Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet runt om. Slå på öl, kaffe, vatten och krydda. Servera med cheddarost, färsk koriander, gräddfil, inlagda jalapeños och tortillabröd
Ta en kastrull, lägg i köttet,i medmörkölen, salt, peppar, chilin, spiskummin och agave nekatarn. Servera med gräddfil och hemmagjorda parmesan eller västerbotten chips
Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.