Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Jag försökte nu följa Madeleines recept (nu vill jag ha applåder och visslingar) bortsett från att jag tillsatte mera vätska och förputtrade köttet en stund, vi är ju en "såsig" familj liksom
Skär köttet i mindre bitar, bryn i stekpanna och lägg sedan över i en större gryta. Häll på vatten så det knappt täcker köttet, låt koka upp & skumma av noga
Lägg i tumatpure, paprikapulver, salt, peppar, kummin och strö över vetemjölen. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta
Den här gången har jag gjort en köttgrytamed fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja. Jag gör det gärna så snart jag får tid, och experimenterar gärna med olika smaker, olika typer av kött och roliga tillbehör
6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Pudra över vetemjöl och rör om. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Skölj/rensa de färska champinjonerna ,skiva och stek, lägg i grytan och låt koka med. Lägg i grytan tillsammans med burkchampinjonerna, kryddorna, buljongtärningarna och merparten av vattnet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.