Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. Häll upp chokladsmeten i glas och dekorera med vispad grädde och riven kaffechoklad
Idag har jag både catering och affärsnätverksträff så jag passar på att kika in och tipsa om veckans drink redan nu, medan jag pustar ut efter dagens träningspass
Servera med sugrör och lång sked. Häll whiskyn i glaset och slå på kaffet. 3 cl irländsk whisky. 3 cl irländsk whisky 2 dl starkt, hett kaffe 1 tsk brun farinsocker 3 msk grädde, lättvispad
Pudra kaffefiltret lätt med kanel eller kardemumma, det ger kaffet en extra liten tvist. Fyll på med varmt kaffe och skeda över den lättvispade grädden så att den lägger sig mjukt över kaffeytan
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Knyckte receptet rakt av från fredagens SvD, supergod paj med pecannötter, sirap, kanel och whiskey. Ett tips är att lägga bakplåtspapper i formen (ovan på degen) och fylla med torkade bönor eller liknande
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.