Efterrätter

Efterrätter

Efterrätter
Salted Caramel Pots de Crème

Salted Caramel Pots de Crème

Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår. Helt ohanterbart god. Söt, salt, len, krämig
Kanelbullsfondant

Kanelbullsfondant

Hoppas ni har haft en bra semester, vi har två veckor kvar o vi njuter till fullo. Vi har varit i Stockholm och göteborg än så länge
Ananastopp med fromage och mandelbiskvier

Ananastopp med fromage och mandelbiskvier

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker. Vispa vitor och grädde var för sig. Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar
Cashewgrädde med vanilj och jordgubbar

Cashewgrädde med vanilj och jordgubbar

Ett gammalt tips, men så värt att påminna om. Cashewgrädde är ett enkelt sätt att få till en god efterrätt eller mellanmål med säsongens jordgubbar
Eurovisiondesserten: Ananastosca med kokosglass

Eurovisiondesserten: Ananastosca med kokosglass

Även om jag vill minnas hemkunskapen från grundskolan som ganska pinsam, och med ett nästan sjukligt fokus på återvinning av konservburkar, så lärde jag mig ändå ett och annat under matlagningsstunderna
Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. 4-5st små glas. 150g Marabou kaffechoklad 70%
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet
Mousse med smak av amarulla och kaffe

Mousse med smak av amarulla och kaffe

En del smaker blir bara till av en ren slump, andra för att man har saker i skåpen. -). En flaska amarulla som köptes in för smaksättning av glass, men aldrig kom till användning
Chokomole chokladdipp

Chokomole chokladdipp

200 g Marabou Mjölkchoklad. 100 g Philadelphia Original. 200 g Marabou Mjölkchoklad 100 g Philadelphia Original
Himmelsk Nutelladipp

Himmelsk Nutelladipp

Denna dipsåsen får heta Himmelsk Nutelladipp, för att det just vad den är, HIMMELSK. Den smakar mjölkchoklad, nougat, krämig, ljuvlig… ja lite som en dröm
Pecanpaj

Pecanpaj

Pajskal. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig deg. Tryck ut degen i en hög pajform med löstagbara kanter
Choklad och Hasselnöts Pavlova

Choklad och Hasselnöts Pavlova

Chokladmaräng eller vanlig (uteslut kakaopulvret då). 6 äggvitor, rumstemperatur. nypa salt. 3 ½ dl florsocker
Somrig nachoplåt

Somrig nachoplåt

1 dl strösocker. 12-3 msk malen kardeumma. 110 tortillabröd, storlek medium. 1smör, att steka i. 1250 g färska jordgubbar