Efterrätter

Efterrätter

Efterrätter
Himmelsk chokladdipp

Himmelsk chokladdipp

1. Vispa hasselnötscrème, färskost, florsocker fluffigt och klumpfritt med en elvisp i ca 1 min. 2. I en separat bunke vispar du grädden lös, den ska precis tjockna och bilda toppar
Toscapersikor

Toscapersikor

Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Ananas "baked Alaska"

Ananas "baked Alaska"

Ingredienser Portioner. 4 2 ananaser 2 msk smör 1/2 dl mörk rom 1/2 l vaniljglass 1 dl rostad riven kokos 1 krm flingsalt Italiensk maräng 3 dl strösocker 1 dl vatten 4 små äggvitor Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Chokladmousse med vuxensmak

Chokladmousse med vuxensmak

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 100 gram mörk choklad , (70 %) 3 msk grädde 3 st ägg , delade i vitor och gulor 1 odefinierad citronsaft , några droppar 1 krm salt 1 msk socker 1,5 msk Cointreau , Alt
Mullvad

Mullvad

Skålla och skala mandlarna och stoppa in dem i katrinplommonen. Är plommonen inte riktigt mjuka, koka dem i vatten i ett par minuter och låt svalna
Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Chokladkräm med karamelliserade chokladpopcorn

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Chokladkräm 3 dl vispgrädde 150 gram mörk choklad , 70% 1,5 dl kolasås 2 msk kaffe , starkt 200 gram färskost Karamelliserade chokladpopcorn 5 dl popcorn 1 msk strösocker 1 msk smör 50 gram mörk choklad , 70% 1 salt Köp receptet
Salted Caramel Pots de Crème

Salted Caramel Pots de Crème

Men alltså den här desserten som Tove bjöd på när vi firade förnyår. Helt ohanterbart god. Söt, salt, len, krämig
Kanelbullsfondant

Kanelbullsfondant

Hoppas ni har haft en bra semester, vi har två veckor kvar o vi njuter till fullo. Vi har varit i Stockholm och göteborg än så länge
Ananastopp med fromage och mandelbiskvier

Ananastopp med fromage och mandelbiskvier

Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker. Vispa vitor och grädde var för sig. Skala ananasen och skär fruktköttet i små bitar
Cashewgrädde med vanilj och jordgubbar

Cashewgrädde med vanilj och jordgubbar

Ett gammalt tips, men så värt att påminna om. Cashewgrädde är ett enkelt sätt att få till en god efterrätt eller mellanmål med säsongens jordgubbar
Eurovisiondesserten: Ananastosca med kokosglass

Eurovisiondesserten: Ananastosca med kokosglass

Även om jag vill minnas hemkunskapen från grundskolan som ganska pinsam, och med ett nästan sjukligt fokus på återvinning av konservburkar, så lärde jag mig ändå ett och annat under matlagningsstunderna
Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Irish coffeé på dessert vis (Lchf)

Chokladkaffekräm med whiskey toppad med vispad grädde och riven kaffechoklad. 4-5st små glas. 150g Marabou kaffechoklad 70%
Chokladmousse

Chokladmousse

Ingredienser 100 gram mörk choklad , 55% kakaohalt 3 dl vispgrädde 1,5 st äggvita(or) 3 st Äggulor 1 odefinierad hallon , till servering Köp receptet
Mousse med smak av amarulla och kaffe

Mousse med smak av amarulla och kaffe

En del smaker blir bara till av en ren slump, andra för att man har saker i skåpen. -). En flaska amarulla som köptes in för smaksättning av glass, men aldrig kom till användning
Chokomole chokladdipp

Chokomole chokladdipp

200 g Marabou Mjölkchoklad. 100 g Philadelphia Original. 200 g Marabou Mjölkchoklad 100 g Philadelphia Original