8 saltsillfiléer. Dag 1. Skär sillen i ca 2 centimeter tjocka bitar. Vattna ur dem i 2 dygn genom att lägga dem i rikligt med kallt vatten som byts ut en gång under urvattningen
Skär ut rotstocken ur kålhuvudet och förväll det i lättsaltat vatten 10-15 minuter (den längre tiden för vitkål). Grädda i mitten av ugnen 40-45 minuter. 800 g blandfärs. 6 msk Kikkoman-soja. 800 g blandfärs 1 vitkålshuvud, medelstort (funkar även med spetskål eller savoykål) 1 gul lök Smör till stekning 1 kokt kall potatis 2 dl mjölk 1 dl ströbröd 2 ägg 6 msk Kikkoman-soja 2 msk sirap 2 msk kalvfond, koncentrerad 2 msk smält smör 1 msk farinsocker Salt Vitpeppar
2-4 tunna skivor fläsk. 2-4 tunna skivor fläsk. ”Dessa små fåglar plockas, svedas, urtagas, vingarna afhuggas och de sköljas, uppsättas som en annan fågel samt brynas i smör, hvarefter de spädas med spad af halsar och karfvar, hvilka koka i mjölk
Helgen tillbringades hemma hos oss och på Lördag kväll när jag skulle göra middag så bad jag Björn trolla ihop en Whisky Sour åt mig då det är absolut en av mina favoritdrinkar all time, den är både syrlig med en liten käftsmäll och söt med den härliga sockerkanten runt glaset som verkligen gör sig till sin rätt där
Müslibröd med äpple2 stycken5 dl vatten50 g jäst1 dl rivet äpple1 tsk salt2 msk olivolja1 msk honung2 dl müsli8-10 dl vetemjöl specialVärm vattnet till ca 37 grader. Grädde bröden i ca 3 minuter, sänk därefter temperaturen till 200 grader och grädda ytterligare 25-30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.