Bakningen stod W för och disken föll på min lott men det var det värt. Vi njöt allesammans av ljumma ljuvligt doftande scones med jordgubbssylt och ost på till söndagsfrukost
Igår blev det klassiska vanliga mazariner, men även en chokladvariant. Jag följde receptet nedan, men i chokladvarianten la jag till ett par matskedar kakao i både mördeg och fyllning
Det får jag ta igen nu, så igår stod klassiska kanelbullar på schemat. Min man tyckte att frysen var lite väl tom på fikabröd och det hör verkligen inte till vanligheten här hemma
Klassiska mandelmusslor fast här glutenfria och utan raffinerat vitt socker. Knapriga och goda små kakor som är perfekt att fylla med vad du har hemma eller är sugen på
För att ge alla korvälskare variation och för de som precis som jag ofta väljer vitt kött framför rött lanserar Lithells i dagarna goda och klimatsmarta kycklingkorvar, både varmkorv och grillkorv
Vispa samman ägg och socker poröst. Blanda samman finmix, vaniljsocker och bakpulver. Rör ut kakao i vatten och rör ner i sockerkakssmeten, samt rör nu även ner det heta vattnet i smeten
Blanda florsocker, maizena, mandelmjöl och hackad mandel i en bunke. Tillsätt resterande del av strösockret lite i taget och fortsätt att vispa i hög hastighet tills marängen är fast
Hennes favorit är de rent klassiska köttbullarna (se grundreceptet nedan) med pasta till, medan min favorit är nötfärsbullar med spiskummin som man serverar med chilihet tomatsalsa och Ellen är lite extra förtjust i köttbullar på ren fläskfärs
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.