Tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta degen slät och fin. Kavla ut degen cirka 1 cm tjock, tag en stor kopp eller en liten hink och tryck ut fina rundningar
Ingredienser 1 port 2 port 3 port 4 port 5 port 6 port 7 port 8 port 9 port 10 port 11 port 12 port 13 port 14 port 15 port 16 port 17 port 18 port 19 port 20 port 21 port 22 port 23 port 24 port 25 port 26 port 27 port 28 port 29 port 30 port 500 g Vetemjöl 6 g Torrjäst (2 tsk) 1 tsk salt 1/2 tsk Strösocker 4 dl vatten (ev
Låt bollarna jäsa till dubbel storlek. Blanda socker, jäst, vetemjöl och vatten på låg fart i en degblandare i 5 min. Tillsätt matoljan och blanda vidare i 3 min (helt okej om degen inte går helt ihop). Tillsätt saltet och blanda ytterligare i 2 min (degen ska nu ha gått ihop). Kubba upp (dela) degen i 90 grams-bitar och rundriv. Forma bröden till önskad storlek (10-12 cm i diameter) och baka direkt i en väldigt varm ugn (250-300 grader) 2 min på varje sida
Nu när semstern närmar sig och vi kommer att äta frukosttillsammans hela familjen på morgonen (nu brukar Oskar gå upp en timme före mig och Felicia) är det myisgt att ha hembakat frukostbrödoch de här tekakorna är supergoda att äta tillfrukost
Perfekt att plocka upp x antal skivor tillfrukostenoch värma i ugn eller mikron. Och vad är väl godare än hembakat bröd, bara doften som sprids i huset gör en lycklig ju och det här frö och nötbrödet lchf går tilloch med fort att baka, vilket passar utmärkt för en hungrig mage
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.