Klassiska (glutenfria) köttbullar och tomatsås – grundrecept
Den goda barnmaten
Den goda barnmaten
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g ekologisk blandfärs
  • 1 dl ekologiska havregryn
  • 1 dl vatten, gräddmjölk (hälften grädde, hälften vatten) eller havremjölk för laktosfri variant
  • 1 finhackad ekologisk gul lök
  • 1 1/2 krm finmalen vitpeppar
  • 3/4 tsk salt
  • 1 msk kalvfond
  • 1-2 tsk grovkornig svensk senap
  • 2 msk potatismjöl
  • smör (ev laktosfritt alternativ) att steka i
  • 1 ekologisk gul lök
  • 1 stor eller 2 små vitlöksklyftor
  • 2 msk ekologisk tomatpuré
  • 1 frp (400 g) ekologiska krossade tomater
  • 1 1/2 msk kycklingfond (alt 3/4 tsk salt)
  • 2 tsk torkad oregano
  • en näve färsk basilika, alt 2 tsk torkad
  • nymalen svartpeppar
  • 1/2 msk balsamvinäger
  • 1 nypa socker
  • kallpressad ekologisk olivolja

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.