Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg
En kollega tipsade om de här fantastiska kexen. De är helt förföriska och vi kan inte sluta äta dem. De passar bra som ostkex eller snacks, de är salta och krispiga
Grädda i 200 grader i ca 10 minuter, men var uppmärksam - de bränns lätt och då blir de beska. Ostchips är riktigt bra när man bestämt sig för att prova LCHF eller strama till sin LCHF, men vet att man kommer att behöva lite krispiga snacks ibland
Grädda i ugn på 175° i cirka 10 minuter tills de fått fin färg. För ett par år sedan när vi städade ut efter Connys far, hittade jag en hel låda med småformar som jag inte var helt säker vad de skulle användas till
Grädda i 150° i ca 15 minuter. Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
Det här har varit det längsta uppehållet sedan jag började med bloggen. En hel vecka mellan inläggen. Ledsen för det, men det har bara varit en sådan vecka
Foto. Åsa Engman, bilden är lånad från Dagens muffins Normalstora formar 150 g margarin eller smör 1½ dl socker 2 ägg 3 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 50-100 g hackad blockchoklad Sätt på ugnen, 200°C
175*. Ställ ut ca 20 småbrödsformar på en plåt, det är de som är mindre än en muffinsform men större än en knäckform. Forma till ca 20 bollar och lägg dem i formarna. Grädda dem gyllene ca 12-14 minuter. 175*
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.