Blanda smöret med de andra ingredienserna i en matberedare och arbeta ihop till en en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ i kylen i ca 30 minuter
Grädda i 150° i ca 15 minuter. Det här receptet kommer ursprungligen från Mariann Anderssons bok Baka med LCHF, men jag har i vanlig ordning ändrat lite, bland annat så tycker jag att hon har alldeles för mycket stevia i sina kakor
KöttbullarIngredienser500 g nötfärs500 g fläskfärs1 liten gullök2 dl vispgrädde1 dl pofiber1 msk fiberhusk2 msk timjan2 tsk saltpepparGör så härRiv löken fint. 500 g nötfärs. 500 g fläskfärs
VästerbottensostkexIngredienser2 dl Elins mjölblandning50 g smör1 dl riven västerbottensost1,5 tsk dijongsenapGör så härMixa alla ingredienser tills de tar ihop i en klump. 50 g smör
Om du bara ska välja en rätt för påsklunchen från min blogg så rekommenderar jag denna. Riktigt gott. ) Om du kan, välj lax med lite tjockare skivor, om skivorna är alltför tunna går de lätt sönder när man gör rullarna
Blanda samman mjöl, socker, smör och äggula till mördegen, i matberedaren med kniven monterad. Rulla ut degen till två längder och dela vardera i 12 bitar
1. Smörj hjärtformar. 2. Blanda mjölsorterna och sockret. 3. Dela smöret i mindre bitar och tillsätt det. 4. Arbeta snabbt ihop till en deg som sedan får vila ett slag i kylen
Fika går alltid hem tycker jag, förkylning eller ej… Här hemma är mazariner en favorit så jag tänkte att det var dags att delge er mitt goda recept på detta bakverk
150 g mandelmassa. 50 g smör. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200. 150 g mandelmassa. 50 g smör. Grädda mazarinerna på galler i nedre delen av ugnen i 200
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.