Min bakbok

Min bakbok

  • 62 Recept
Maränger

Maränger

INGREDIENTS 130 g äggvita (4 st) 240 g strösocker (2,5 dl) pastafärg
Skurna pepparkakor

Skurna pepparkakor

Låt dem vila i kylskåp minst 8 timmar. Grädda mitt i ugnen ca 5 minuter i 200-225 grader tills de fått fin färg
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Det tar 20-50 minuter beroende på storlek på rödbetorna. 0. 5 kg rödbetor. 12 liter vatten till kokningen
Sega Choklad snittar!!!

Sega Choklad snittar!!!

Efter tittat runt bland mina favorit bloggar så hittade jag det här receptet hos Linda. Ugn 175 grader ca 12-15 min

Dinglekakor

Grädda i 175 grader ca 12 min. Lägg alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop degen. Dela den, rulla till små runda bollar och platta till bollarna med fingret
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

(ca 20-30 minuter beroende på storlek). Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Korvgryta med pasta

Korvgryta med pasta

Har just avslutat en trevlig jobbarhelg. Har inte frusit ihjäl trots dryga -30 grader. Vem hade kunnat ana att det skulle bli så kallt
Korvgryta

Korvgryta

Korvgryta. 3 februari 2016 @ 09. 45. Ibland får även mannen i huset det han gillar mest. Korv. Men igår blev det i form av en gryta
Zabaione freddo

Zabaione freddo

Blanda äggulor, socker och vin i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under vispning tills såsen blir tjock och skummig
Recept: Skogaholmslimpa

Recept: Skogaholmslimpa

Väldigt kul tycker jag och smaken påminner helt klart om skogaholmlimpan. Låt degen jäsa under duk i 30-35 minuter. Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter. Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda limporna i ytterligare 25-30 minuter. 5 minuter och sänk sedan värmen till. 25-30 minuter Låt svalna helt på avsvalningsgaller
Kalljästa Rimbobullar

Kalljästa Rimbobullar

Lägg dem i pappersformar eller aluminiumformar på en plåt. Arbeta degen väl i ca 10 minuter i assistent och längre om du arbetar den för hand. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem ca 10 minuter
Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Vaniljbullar – recept på extra saftiga bullar

Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. 1Grädda gyllene i övre delen av ugnen i 8 minuter
Kalljästa vetebullar

Kalljästa vetebullar

Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen