Grädda i 175 grader ca 12 min. Lägg alla ingredienserna i en skål och arbeta ihop degen. Dela den, rulla till små runda bollar och platta till bollarna med fingret
(ca 20-30 minuter beroende på storlek). Hösttider, inläggningstider. Idag tar jag hand om lite rödbetor. Om du har små rödbetor lägger du in dem hela, större betor blir bättre i skivor
Väldigt kul tycker jag och smaken påminner helt klart om skogaholmlimpan. Låt degen jäsa under duk i 30-35 minuter. Forma båda degbitarna till avlånga limpor, lägg på bakpappersklädd plåt och låt jäsa under duk i 45 minuter. Grädda limporna i 5 minuter och sänk sedan värmen till 200°C och grädda limporna i ytterligare 25-30 minuter. 5 minuter och sänk sedan värmen till. 25-30 minuter Låt svalna helt på avsvalningsgaller
Lägg dem i pappersformar eller aluminiumformar på en plåt. Arbeta degen väl i ca 10 minuter i assistent och längre om du arbetar den för hand. Pensla bullarna med uppvispat ägg och grädda dem ca 10 minuter
Arbeta degen smidig, antingen i maskin cirka 5 minuter eller för hand i närmare 10 minuter. 1Låt jäsa upp ordentlig under bakduk på dragfri plats i cirka 35–40 minuter. 1Låt jäsa på plåt under bakduk 35–40 min. 1Grädda gyllene i övre delen av ugnen i 8 minuter
Tillsätt rumsvarmt matfett, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Grädda dem mitt i ugnen i 225-250 grader i 6-9 minuter. I varmluftsugn i 200-225 grader ca 8-10 minuter. 2 3/4 tim varav 2 tim jäsning och 5-8 min i ugnen