några dillstjälkar (ta när du hackar dill till skarpsåsen)
3 msk
majonnäs
1 msk
vitvinsvinäger
2 msk
dill, finhackad
2 msk
gräslök
3 msk
gräddfil
2 msk
skånsk senap
salt (efter smak)
vitpeppar (efter smak)
1
gurka
0,5 dl
ättika
1 dl
strösocker
2 dl
vatten
potatis
morot
purjolök
ägg, hårdkokta
Lag1 morot, medelstor 1 gul lök 2 l vatten 0,5 dl rödvinsvinäger 3 tsk salt 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 2 hela nejlikor några dillstjälkar (ta när du hackar dill till skarpsåsen)
Ingredienser Portioner. 4 Potatis 900 g fast potatis 3 morötter Majonnäs 1 ask färsk dill (à 20 g) 1/2 citron 1 1/2 dl majonnäs salt och peppar 250 g körsbärstomater Torsk ca 600 g torsk 1 msk olja Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
4 4 bitar lax (à 140 g) 900 g fast potatis 1 tsk socker 1/2 tsk salt 2 msk smör eller margarin 2 msk vetemjöl 5 dl mjölk 2 msk hackad dill salt och peppar 50 g sugarsnaps 1 citron Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Torsk600 g torskrygg 1 klyfta vitlök olivolja, att ringla över fisken salt. 1Ugnsbakad spetskål1 spetskål (stor) 25-50 g smör 1-2 msk japansk soja salt svartpeppar, nymalen
Skala och hacka löken och moroten. Servera laxenmed kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen kallt till dess att den ska serveras
Servera fisken kall medskarpsåsen, kokt potatis, citron, gräslök och en sallad. Mosa sönder den kokta äggulan och blanda den med den råa i en skål till såsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.