Fisk

Fisk

Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Kallrökt lax med pepparrotsgrädde

Forma laxskivorna som rosor och lägg upp dem på ett serveringsfat. Pepparrotsgrädde. Vispa grädde och crème fraiche i en skål tills det blir tjockt och krämigt
Ugnsbakad lax med örtsmör

Ugnsbakad lax med örtsmör

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Lax 500 gram laxfilé(er) , tinad 2 msk fryst persilja 0,5 st citron(er) , rivet skal 1 nypa(or) salt 2 msk Mat
Leilas seglarsallad - se & gör

Leilas seglarsallad - se & gör

400 g varmrökt lax. 1Seglarsallad15 potatisar, gärna färska, kokt och kall 6 minigurkor 10 rädisor 2 äpplen
Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

Smördegsflarn med lax, potatis och citronkräm

1 smördeg, kyld på rulle (à 250 g) 1 ägg 0,5 dl crème fraîche, 32 % 2 dl riven ost, smakrik 400 g färskpotatis, kokt och kall 200-250 g varmrökt lax 75 g rom (röd stenbitsrom, löjrom eller forellrom)
Grillad lax med jerkkryddor

Grillad lax med jerkkryddor

500 g laxfilé (ASC märkt) 1 tsk chiliflakes 1 tsk malen kanel 1 tsk kryddpepparkorn 1 tsk torkad timjan 1 tsk rörsocker 1 tsk salt 2 limefrukter (till servering)
Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

500 g laxfilé med skinn 2 dl strösocker 1 dl salt 5 vitpepparkorn 8 enbär, smulade mellan fingrarna 1 citron, finrivet skal ev 2 msk gin 1 knippe dill 800 g färskpotatis, tvättad och skivad i 0,5 cm tunna skivor 200 g smör 6 dl vatten 2 silverlökar, skivade 2 citroner, saft och finrivet skal 125 g salladslök, fint skivad 0,5 knippe dill, grovt skuren salt 3 dl gräddfil 2 msk dijonsenap 1 tsk hel kummin, stött 0,5 knippe dill, grovt skuren 1 kruka gräslök, finskuren salt
Strömmingslåda

Strömmingslåda

Blanda persilja och purjolök och fördela fyllningen över fisken. Vik fisken tvärsöver och lägg i ugnsform
Gräddig viltlax med lingon

Gräddig viltlax med lingon

4 laxfiléer [eller 600 g hel bit] 1 tsk salt 2,5 dl matlagningsgrädde 2 msk viltfond (eller kantarellfond, kalvfond) 2 msk lingonsylt 1 tsk torkad timjan 1 krm svartpeppar