Fisk

Fisk

Strömmingslåda

Strömmingslåda

Blanda persilja och purjolök och fördela fyllningen över fisken. Vik fisken tvärsöver och lägg i ugnsform
Gräddig viltlax med lingon

Gräddig viltlax med lingon

4 laxfiléer [eller 600 g hel bit] 1 tsk salt 2,5 dl matlagningsgrädde 2 msk viltfond (eller kantarellfond, kalvfond) 2 msk lingonsylt 1 tsk torkad timjan 1 krm svartpeppar
Parmesangratinerad torsk

Parmesangratinerad torsk

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 600 gram torskfilé 100 gram parmesanost , riven 2 dl crème fraiche 1 st vitlöksklyfta(or) 0,25 st citron(er) , saften från ca 2 klyftor 1 tsk basilika , torkad 0,5 tsk salt 2 krm svartpeppar Sallad 250 gram morötter 0,5 st zucchini 0 st olja 0 st vinäger Tillbehör 4 dl couscous , el
Torsk med äggsås i ugn

Torsk med äggsås i ugn

Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form. 1. Tina ett torskblock. Hårdkoka äggen och låt dem kallna i kallt vatten
Viltlax

Viltlax

Ingredienser Portioner. 4 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar) 1 tsk salt 2 1/2 dl matlagningsgrädde 2 msk konc vilt- och kantarellfond 2 msk lingonsylt 1 krm svartpeppar 1 tsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Mammas fiskgratäng

Mammas fiskgratäng

Lägg tinade fiskfiléer i en smord ugnssäker form. Häll av vattnet från fisken. Skeda upp moset runt fisken i formen och häll såsen över fisken
Skagenröra

Skagenröra

500 g räkor med skal. 11 dl majonäs. 11 dl créme fraîche. 12 msk hackad dill. 11 krm salt. 11 krm svartpeppar
Midsommarpanna

Midsommarpanna

8 färskpotatisar (små) 1 dl cheddarost, riven 2 ägg 1 dl grädde 1 dl mjölk salt vitpeppar 1 msk smör 1 knippe salladslök 1 msk olivolja 1 msk vinäger 1 knippe gräslök 1 knippe dill 2 msk kaviar
Julig kålsallad med lax och ädelost

Julig kålsallad med lax och ädelost

Ingredienser Portioner. 6-8 6 löskokta ägg Dressing 1 dl olivolja 2 1/2 msk rödvinsvinäger 1 msk dijonsenap 1/2 tsk senap 2 krm svartpeppar 300 g spetskål 3 syrliga äpplen 1 tsk färskpressad citronjuice 100 g ädelost 150 g varmrökt lax 1 1/2 dl rostade grovhackade valnötter 1 1/2 dl gräslök 1 1/2 dl persilja Lägg till i inköpslistan