Tillsätt ev lite vatten och låt gå tills potatisoch blomkål är mjukt under lock på medelvärme. Finhacka lök, skär potatis i stora tärningar, bryt blomkål i små buketter samt tärna tomater
skär upp morötter, potatisoch lägg på en plåt, strö på pommesfrittskrydda, peppar och örtsalt. marinera kycklingen i resterande kryddoroch kyckling buljong ca 30-40 min 175grader. börja med såsen, ta en kastrull, häll i 3 dl grädde, 2 dl mjölk, grönsaksbuljong, 1 msk sweet chili, peppar, en halv påse gräddsås. 4 stora potatisar
Stek först kryddorna i några sekunder och häll därefter ner den pressade citronen och grönsakerna, stek under omrörning i några minuter så att allt har blandat sig
Blanda den varma potatisenmedspenaten, fint skivad lök och rädisor. Dela potatisen på mitten och lägg i en långpanna tillsammans med halverade vitlöksklyftor, lite olivolja, salt och peppar
Tärna och koka 2 potatis i lite vatten med hönsbuljong. Lägg över den färdigkokta potatisen i mixern tillsammans med en stor näve färsk bladspenat, bladpersilja, en hackad vitlök, 1/3 pressad citron, citronpeppar, salt och 1 dl creme fraiche light
10 g jäst3 dl vatten1 dl vetekrosss3 msk majsolja2 tsk salt2 tsk kummin eller stött anis2 dl finriven rå potatis5 dl grahamsmjöl3-4 dl vetemjölDAG 11. Gör en fördeg genom att blanda vetekross, vetemjöl och jäst, kryddoroch vatten2. Tillsätt den rivna potatisen, oljan, saltet och grahamsmjölet och bearbeta degen4. Forma 2 bröd och låt jäsa i brödkorgar eller i mjölade handdukar i skålar6. Prova även med att skålla 1 dl grahamsmjöl med 1 dl kokande vatten som tillförs degen DAG 2 10 g jäst. 2 dl finriven rå potatis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.