Denna ganska enkla kycklinggryta, med smaker från Asien, är både enkel och snabb och koka ihop. Lägg i en mixerbunke eller matberedare med knivtillsats
Efter en dags vandring i djurparken så var man ganska trött, middagen i dag fick bli en enkel men endå väldigt god kycklinggrytamedkokosmjölk och nudlar
Börja med kryddpastan och mixa alla ingredienser till en tjock smet. Indiskkycklinggryta,. Den här kycklinggrytan passar perfekt som en lite festligare vardagsmiddag
Gott till detta är ett härligt kokt basmatiris eller att äta direkt med bröd som bestick. Indisk mat är bland det godaste som finns och den här rätten är svårslagen
Blanda evt i lite av kokosmjölken om den blir för torr. Blanda mandel, rödlök,vitlök, currypasta, kanel, lime, mynta, koriander, honung och mixa med en stavmixer till en tjock massa
4 4 port ris, gärna jasminris 1/2 purjolök 2 morötter ca 500 g strimlad kycklingfilé 1 msk olivolja salt och peppar 1 msk curry 5 dl kycklingbuljong (vatten och fond eller buljongtärning) 425 g minimajs 400 ml lätt kokosmjölk 1 msk majsstärkelse (Maizena) 1/2 tsk strösocker 1 lime Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Häromkvällen blev det hemlagad Thaimat igen - åter kycklinggrytamed röd curry och kokosmjölk. Receptet är väldigt likt mitt tidigare , men kokosmjölken är en light-variant och några grönsaker är utbytta Thaigryta med kyckling och röd curry 3-4 port 500 g Kycklingfilé 400 ml Santa Maria Coconut Milk Light 1 gul lök 50 g morötter 50 g Haricot verts 2-3 msk ICA Asia Red Curry Paste Tina kycklingfiléerna, skär dem i tunna skivor Skala löken och strimla den på längden Skär moroten i skivor eller gör som jag och stava den med Alligator Stek kycklingen Stek löken och morötterna, tillsätt haricot verts mot slutet av stekningen Blanda Kyckling och grönsaker i en stor stekpanna/gryta Häll över kokosmjölken och blanda i Curry paste efter smak Låt koka ihop Servera med ris 3-4 port
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.