Börja med kryddpastan och mixa cashewnötterna, blanda alla ingredienser till en tjock smet.
Skär kycklingfiléerna i tunna skivor 0,5 cm Lägg kyckling i kryddpastan och låt marinera ett par timmar. Jag lät min ligga över natten.
Sätt på riset.
Värm lite olja i en wokpanna och fräs kycklingen.
Tillsätt kokosmjölken och de passerade tomaterna och låt puttra på medelvärme ca 15 minuter Servera med ris och sallad och garnera gärna med cashewnötter och hackad bladpersilja.
I receptet på påsen står det att det är 2-3 portioner och att man ska ha 2 dl creme fraiche och 1 dl vatten men vi brukar dryga ut det med mer kyckling och lite mer creme fraiche och då räcker det lagom till två vuxna och två barn
Lägg i alla kryddor tillsammans med den finhackade gröna pepparen i kycklingröran. Marinera kycklingtärningarna i yoyghurten i 2 timar. Lägg i yoghurten med kycklingen och låt koka upp och sjuda under 5 minuter. 1/2 kg kycklingfilé skuret i 2-3 cm stora tärningar
Kryddig och mustig indisk curry med kyckling. Recept på fler goda indiska grytor hittar du HÄR. Dra bort skinnet från kycklingklubborna och dela dem i mitten
Supergod Indisk maträtt med perfekt harmoni i kryddningen och med en mild hetta, vill man ha mera hetta så öka på med cayennepepparn och drick gärna en ljus lager till
Jag tycker att indisk mat är väldigt spännande med sina starka smaker och idag försökte jag att återskapa en av mina favoriträtter hos den lilla pizzrian, nämligen "Kyckling Vindaloo"
Har jag lyckats laga den perfekt Indiska maten – precis så vi gillar den. Raita receptet har jag tiggt till mig av en Indiskrestaurang där vi brukar äta, suupergott
Jag använder många olika kryddor i min matlagning och när jag fick möjlighet att laga middag tillsammans med marknadschefen för kryddor på Santa Maria så passade jag på att tillaga en god indiskkyckling curry som innehåller väldigt många olika kryddor
Idag gick jag lös på en vegetarisk gryta med indiska smaker. kyckling, som Mannen fick idag. Jag har funderat en del på de där färdiga burkarna med indiska såser ett tag men aldrig provat förrän idag
Hela huset doftar av indiska kryddor nu. pensla kycklingbitarna runt om med färgen. (Jag penslade kycklingarna men lät de inte torka, därav den lätt rosa färgen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.