Låt spenaten tina i ett durkslag. ca 16 st. Lös jästen i ljummet vatten och blanda i olja och salt. Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig
Ibland när jag vaknar tidigt på helgen brukar jag baka något gott bröd och sedan överraska maken med lite nybakat till frukosten (jag sparar min ranson till kvällsmaten istället)
Det är min syster som har introducerat mig till detta goda som är superlätt att göra. Sätt in i ugnen på 200 grader i nedre delen av ugnen i 10-15 minuter beroende på hur smält ost man vill ha
Om den blir för lös sikta ner lite skorpsmulor i senapen. Hur du gör din egen honungssenap till jul. Om den blir för lös sikta ner lite skorpsmulor i senapen
Det här brödet reste sig bra så det blir stora skivor. Stort och gott ljust bröd med en del dinkel. Vill man hellre grädda brödet på morgonen går det säkert bra att jäsa det tolv timmar till i kylskåpet
Servera med en klick matlagningsyoghurt och bröd. Chilin var tänkt till fyra personer och det blir ju bra tänkte jag, då har vi till några luncher också
Det ska blirett hårt fluff liksom. Först blir det skummigt, sedan blir det vitt och till slut går det att vända bunken över huvudet utan risk för kikärtsinpackning i frillan
Men just nu har jag mycket äpplen över, då får det bli en franska äppelkaka… supergod. Nu är det snart dax att tänka på julbaket, det blir inte så mycket som jag gjorde förr… det blir lite mera tid med mina barnbarn i stället
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.