Hummus är en nyttig kikärtsdippa som passar att ätas till det mesta och är enkel att göra. Detta recept ger dig den perfekta hummusen, sådär härligt krämig och riktigt god
Det finns hummus och så finns det perfekt hummus. När man lyckas få till hummusen sådär sammetslen och krämig, ja då har man sig en underbar dippa att njuta av
Jag älskar hummus. Hummus funkar ju att smaksätta på massor av olika sätt men jag gillar denna rätt klassiska variant med vitlök, sesamolja, citron och chili allra bäst
Det finns såklart färdig hummus att köpa - men när du gör den själv kan du styra hur lös eller fast du vill ha den, om du vill trycka på med mer spiskummin eller inte, och hur syrlig den ska vara
Förmodligen är hummusen nu för tjock. ca 1-2 minuter. Med mixern påslagen häll sakta i vatten till konsistensen blir perfekt (ungefär 2 - 3 matskedar). 60 ml Citronjuice - råpressad
Grönsaker -. Hummus med gröna ärtor blev en hit, super gott tillsammans med bröd. Receptet blir en rätt mycket hummus med det går utmärkt att förvara i kylen några dagar
Kikärtor och hummus är mycket billig mat, både för vegetarianer och köttälskare. När man ändå blötlägger och kokar kan man ju lika gärna ta en större mängd än vad som går åt till hummusen
Jag brukar göra egen tzatziki och även egen hummus. 3-5 vitlöksklyftor. ½-1 dl tahini. ½-1 tsk salt. 1-2 msk olivolja. Micra allt i 4-5 minuter (detta får fram alla smaker mycket mer). 3-5 vitlöksklyftor ½-1 dl tahini. ½-1 tsk salt. 1-2 msk olivolja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.