Kebab smakar annorlunda om den lagas på lamm-, nöt- eller blandfärs. Servera kebaben med arabiskt tunnbröd eller pitabröd, skivade grönsaker och tzatziki
PlattbrödKlyftpotatisKycklingfilé och fläskfiléHummusFilodegsrullar med fetaostTabboulehKryddig sallad med fetaostHaricots verts i tomatsåsRecept på tabbouleh
Arabisk mat är alltid bra, för man kommer långt med en begränsad kassa. Lägg det färdiga riset underst, häll över tomatsalsa, lägg ovanpå det ruccolablad, strö över rostade pumpafrön (som rostats i 225 graders ugn med lite olivolja och salt - se opp, det går snabbt)Jag hade också i ananasbitar för att få en söt smakbrytning
zatar eller sumac (finns i butiker som säljer arabiska specialiteter, men kan uteslutas). Kavla ut mycket tunna bröd (ca2-3 mm) på ett mjölat bakbord och stek dessa direkt i en het torr stekpanna utan något fett, tills brödet har fått en gyllenbrun yta
Saffran blandas med limejuice, olivolja och lök och krydda med salt och blanda i en djup skål. Lägg kycklingbitarna till dressing, rör om tills komponenterna överlappar varandra
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.