Recept. 5 st mogna röda tomater1 st liten gul lök2 stvitlöksklyftor0,5 dlvitvinsvinäger0,5 dltomatpuré0,5 dlfarinsocker1 mskworcestersås1 tsksalt1 krm nymald svartpeppar
Erica skickade med mig alla ingredienserna till hemmagjorda hamburgare. Och allt var hemmagjort. Här kommer receptet på hennes gooooda ketchup med lite sting
Skala och hacka lök, vitlök och ingefära. Skär sellerin i små bitar. Kärna ur chilin och hacka den fint. Fräs lök, vitlök, ingefära, selleri, chili och hackade basilikastjälkar i olja
Gurktzatziki i all ära, inte mycket som slår det till ett gott bröd eller kanske till grillat. Detta är en, enligt min åsikt, inte en så dum motståndare som passar utmärkt till grillat kött eller fisk av något slag
Ramslök är fantastiskt gott – och prunkar i naturen för fullt just nu. Plocka ett gäng, skölj och använd till allt möjligt i köket – till exempel denna smakmagi i form av pesto
Min bästa Guacamole2 st vitlöksklyftor skalade1 liten röd chili, delad och med kärnorna borttagna3 st mogna avocado, kärnor och skal borttagnahackad färsk koriander, ca en halv kruka1 liten gul lök eller några vårlökar, finhackade1-2 pressade limesalt, pepparolivoljaBlanda avocadon med lök, vitlök och chili
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
När tjejerna var över här om veckan för lite bubbel och småplock serverade jag bl a rostad serrano skinka brutna i mumsvänliga ‘chips’ samt den alltid lika goda, arabiska röran/dippen, hummus
Hummus är verkligen det perfekta tillbehöret att ha hemma. Det kan fungera både som smörgåspålägg, som en dip till grönsaksstavar eller som ett smakrikt tillbehör till olika sallader