Innan dess väntar fortsatt arbete med trädäcket som inte bygger sig själv. Eftersom jag inte vet riktigt vad jag ska äta marmeladen till, och vad man kan använda den till i matlagning så avvaktar jag lite innan jag offrar dessa härligagröna tomater
Den här rätten är mitt bidrag till Månadens gröna, som har billig vardagsmat som tema i januari. Fyllningen i den här rätten går förresten att byta ut till valfri vego-bolognese så länge den inte innehåller allt för mycket vätska – förutsatt att du ej är sugen på en vattnig paj
Hummus med grönaärtor blev en hit, super gott tillsammans med bröd. Receptet blir en rätt mycket hummus med det går utmärkt att förvara i kylen några dagar
gröna smoothies som är fullproppade med klorofyll (som tydligen är bra för en). Som ni säkert vet redan vid detta lag så är smoothies en vanlig syn på mitt frukostbord
Hon kommer från västkusten (kanske inte beror på det) och där har de haft som tradition att koka grönkålssoppa på skinkspadet som blir när de kokat julskinkan
Därförär det också temat för Månadens gröna, som jag ärvärd för nu i juni. Missa inte heller samlingsinlägget med sparristema från maj som ni hittar hos ==>Tina/Grönt varje dag
Jag är ett fan av att förkoka grönsaker och på så sätt få god mat på bordet snabbt. Servera gärna din pytt med picklad rödkål och kanske lite bönor eller hummus för att få en komplett måltid
Grönaärtor. (Jag kokade broccoli och ärtorna innan för att de skulle bli extra mjuka). Lyckades i alla fall få lite tid över till att laga middag och som tillbehör gjorde jag denna, om möjligt, ännu nyttigare ”hummus”
Grön (ger fin hy och är mycket uppiggande. 1 grönt äpple, 5 cm gurka, 1 lime, 2 selleristjälkar, en bit ingefära, 1 näve grönkål & babyspenat - en riktig detoxjuice med selleri som ökar ämnesomsättningen naturligt. 20 g Ingefära. 20 g Grönkål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.