Mina favoriter

Mina favoriter

  • 141 Recept
Mina favoriter
Lammlägg på kanelen i citron

Lammlägg på kanelen i citron

I ugnen i 125 grader i 5 timmarHäll över och reducera vätskanSkeda över smaksättarna i vätskan över köttet vid servering Lammlägg – en per person
Bankad kalvstek med parmesan-ratatouille

Bankad kalvstek med parmesan-ratatouille

Skär steken i centimetertjocka skivor och banka ut dessa till elefantöronGör en klassisk ratatouille men låt koka helst i minst 3 timmar för den runda smaken, blanda i massor med riven parmesan precis före serveringStek köttet mycket snabbt på hög värmeServera med ratatouille på och rucola runt omStänk citron på allt
Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Honungsglacerad lammstek med rostade rotfrukter i rosmarin

Smeta in lammet i en kräm av honung/vitlök/sojaLaga i 90 grader tills knappt 60 grader (otroligt mört)Använd skyn som bas för såsen men tillsätt grädde och lite portvin och koka/reducera en bra stund
Casual thaibiffsallad

Casual thaibiffsallad

Krispiga tunt skurna grönsaker och halstrad biff i tunna skivor- ni fattar ju resten. Ibland ersätter jag den halstrade biffen med salmalax
Johnny Papandreous moussaka

Johnny Papandreous moussaka

1. Moussaka är enkelt men tar lite tid. Laga den gärna en eller flera dagar i förväg så blir den både fastare och godare
Revben med stekta grönsaker

Revben med stekta grönsaker

Blanda glaze och pensla revben på båda sidorna. Baka revbenen på ett galler i ugn från morgon till kväll på 80-100 grader
Noble Lamb Burger

Noble Lamb Burger

Roll lamb mince into several large balls until meat is firm (use only olive oil to add firmness). Divide into two part, add feta cheese and diced olives to one half and then close the two halves
Fläsklägg med choucroute garnie

Fläsklägg med choucroute garnie

1. Sätt ugnen på 120°C. Klappa in läggen med salt och peppar och lägg den på ett galler i en rymlig långpanna (för att få knaprigt skinn runtom)
Fast excitement

Fast excitement

Heat Greek extra virgin olive oil in pan over low heatAdd pre cooked rice and peasLentils and tomatoesAdd garlic after 2 minutes, diced Piri piri herbs, sage and thyme seasoning When warm add salmon and a rainbow vegetable salad Preparation time - 10 minutes Basrami rice
Spenat- och fetaostpaj

Spenat- och fetaostpaj

1. Rosta pinjenötter 2. Knäck ägg i en skål, smula ner fetaost och riv ner cheddarost. Tillsätt en nypa svartpeppar, några nypor oregano, rivet citronskal och en skvätt olivolja
Dundergod festsås till skaljdur och pasta

Dundergod festsås till skaljdur och pasta

Hacka lök och koka upp med grönsaksbuljong, sherry och ärter. Lägg i smör i ärtkoket så att det smälter och sedan creme fraiche och persiljan
Vardagslamm

Vardagslamm

Hacka och riv lök och kryddor, fräs ihop alltsammans. Lägg i lammfärs med kryddfräset, salta, peppra och genomstek
Rustika lammlägg som på Mallis

Rustika lammlägg som på Mallis

Lägg lammläggen i en hyfsat djup ugnsform. Ringla lite olivolja över, häll på en skvätt vin och några knäckta vitlöksklyftor
Grissida på grillen

Grissida på grillen

Ställ in grissidan i ugnen över natten på 70 grader i ca 10 tim. Skiva löken och lägg den i ca 1 dl balsamvinäger o ca 2 msk socker i 3 tim
Blomkål , jag säger bara DELICIOUS

Blomkål , jag säger bara DELICIOUS

Värm upp olivolja och stek blomkål i 2 minuter i stor stekpanna, tills det börjar få färg. Häll på 1 msk smör plus vitlök och fortsätt stek en stund och sedan slunga i pinjenötter,brödsmulor, chili, parmesan
Grillad lammstek med pistou

Grillad lammstek med pistou

Smeta in steken med ingredienserna. Sätt steken på 70 grader i ca 3-4 timmar tills den uppnår ca 40 grader
JORDGUBBS - & FETASALLAD

JORDGUBBS - & FETASALLAD

1. Skölj jordgubbarna och skär dem i mindre bitar. 2. Blanda dem med ruccolan. 3. Smula ner fetaosten. 4. Krydda med olivoljan, rosmarin, salt och peppar