4 ca 7 färska kycklinglår 2 dl sweet chilisås 1/2 dl kinesisk soja 2 msk flytande honung 1 vitlöksklyfta (skalad och finhackad) 1 tsk dijonsenap 1 tumme färsk ingefära (skalad och riven) pressad juice från 1 lime salt och peppar Till servering nykokt ris sallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Krydda kycklingfiléernamed salt och peppar. Bryn kycklingfiléerna runt om, bara så de får färg, i en stekpanna och lägg sedan över dem i en ugnssäker form
Lägg i kycklingfiléerna samt salta och peppra dem. Tillsätt olivolja och värm upp stekpannan. Lägg tillbaka kycklingen i en ugnsform (i storlek som en halv ugnsplåt) eller panna med höga kanter
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Smaka av med salt, peppar och någon matsked olivolja gärna med citronsmak. Blanda med pressad vitlöksklyfta,turkisk yoghurt el avrunnen naturell yoghurt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.