Har du sten så slå på ugen med den i låt stå på i en timme innan du bakar. Så bakar du av brödet. 45 g Havssalt . Men det hade nog räckt med 4 timmar sedan in i kylen. 700 g tar ca 30 minuter att baka av
Låt svalna och njut av nybakat bröd. Täck över degbunken med plastfolie och en handduk. Lägg försiktigt upp på en plåt med bakplåtspapper och låt stå medan ugnen blir varm
Smörj en avlång, stor form. Använd med fördel en hushållsassistent för att arbeta ihop degen. Snitta brödet med vass kniv, sänk värmen till 200º och grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. 2 dl surdeg av råg
Nu har jag varit igång med min mani att inte slänga rester igen. Våffelsmet innehåller ju massor med ägg och lite bakpulver, så var beredd på att bröden sväller upp lite mer än man tror
Jag använder mig av en plastlåda med förslutningsbart lock. Det är ganska mycket krångel och pyssel med surdegsbröd, men jag lovar att det är värt besväret
Dessa vackra och långa bröd påminner mycket om baguetter, men de blir mycket större. Bröden görs lika långa som bakplåten och det ryms två stycken på en plåt
Låt stå exempelvis nära spisen med plastfolie eller bakduk. Blanda 3 dl vatten med honung och jäst. Frys ner i påsar exempelvis med 1 dl i varje och kanske några med 5 dl. 1/4 av ett paket jäst på 50 g
Just det här brödet är en kombination av detta och detta receptet. Om det kommer en dag då det inte finns någon surdeg i mitt kök - då kommer jag att bli riktigt, riktigt orolig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.