Ibland blir det så att jag dör en smula när jag bakar. Det kan vara en smet som blir så där perfekt som man föreställt sig, spelar då egentligen ingen roll om slutresultatet blir det bästa
Något jag aldrig har ätit är Brylépudding/crème caramelle. Jag vet inte varför. Det är liksom inte varit något jag fått för mig att göra själv och om jag är på restaurang och det finns en dessertmeny så brukar det alltid vara något annat som låter mer fantastiskt
Jag skalade och förkokade 5-6 potatisar. Skivade dem. Smorde en form med rent SMÖR. Lade i broccolin. Sedan rörde jag samman allt, matlagnings grädde kryddor,
Glad Lucia. Ännu en Lucia lider mot sitt slut. Och det har varit full fart här hela dagen, från tidig morgon med Lucia på TV tills vår egen trötta lilla Lucia slutade kvittra pepparkakssången i sin säng
6 dl dinkelmjöl. 3 dl grahamsmjöl. 3 dl grovt rågmjöl. 1 dl krossade linfrön. 1 dl hackade mandlar eller hasselnötter, eller ta vilka jävla nötter ni vill
Torsdag och soppdag. Tänkte överraska med ännu en soppa. -)Ingredienser för 2-4 personer3 st schalottenlökar6 st vitlöksklyftor2 msk smör5 dl vatten1 st grönsaksbuljong2,5 msk vetemjöl5 dl matlagningsgrädde1 knippe gräslökSalt, efter smakPeppar, efter smak140 g baconGör så härFinhacka schalottenlök och vitlök
I somras kom jag på att hmmm det är nog supergott att göra ”stjärnor som tilltugg. Vanliga olw stjärnor med creme fraiche,lök, svart eller röd kaviar och en liten dillkvist
Äntligen fick vi lite sol igen. Det har blåst rejält idag men det har i alla fall inte regnat något som det ju har gjort i några dagar nu, rejält också
Hej mina vänner och hoppas ni haft en härlig jul för det har jag. Ungdomarna har varit hemma en hel del och många släktingar också och då blir det extra mysigt och såklart har det blivit massor av god mat och godis
Så tar vi och kör veckans vegetariska recept till er, från förra veckans fredagsmys kommer maträtten, från Charlotta kommer receptet och från Emmy kommer svampen (ja i alla fall den vi använde
Fredag = svenne tacos. Något chris aldrig diggade så vi åt det aldrig, så nu får man passa på lite. ). Gjorde en sjukt god taco tallrik med raw valnöts "färs" och snabbgojsad guacamolis och salsa
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.