Skala och skär lök, morötter och vitlök i bitar och lägg i grytan tillsammans med krossade tomater, vin, vatten, rosmarin, citronzest, lagerblad, salt och peppar
Vitabönormed soltorkade tomater, vitlök och salvia (insalata di fave e salvia). Har du inte redan blötlagt och kokat bönorna så går det naturligtivis lika bra med färdigkokta i tetrapack
Passar så fint ihop med brysselkål, stora vitabönor, körsbärstomater och purjolök. Dressingen är klar och blandas till sist med kål, bönor, grönsaker, örter och sallad
Salt- & svartpeppar från kvarn. Fick lite påfyllning av älgkött för ett tag sedan och vad passar inte bättre än att njuta av en mustig viltgryta med lite medelshavstonermedvitabönor, vitlök och raspat citronskal
5 dl kokta vitabönor. 2 dl torkade vitabönor som du blötlägger och kokar själv. 1 msk salvia (eller andra torkade kryddor ex basilika, timjan, rosmarin)
Perfekt för att komma undan med att få äta mackor till lunch. Tomat & bönpastej. Här användes vitabönor i tomatsås (fast utan sin tomatsås) eftersom det var de enda bönor som fanns hemma
Prova till exempel att ha bönorna till en blandad sallad med lite fetaost och kanske ett par kokta. De här supersmaskiga marinerade bönorna är enkla att göra och passar till det mesta
Vardagsfavoriten som vi ofta gör här hemma är långkokt köttfärssås. Älskas av alla och jag brukar oftast göra på 1 kg nötfärs och dryga ut med allehanda grönsaker, rotfrukter och tomatsåser så det blir en ordentlig gryta. HÄR hittar du dessutom 21 recept och tips på vad du kan göra med överbliven köttfärssås
Börja med att bryna högreven med smör och rikligt med salt samt vitpeppar så den får färg runt om. Lägg i maizenan utrörd med lite vatten i skyn och koka upp, smaka av med salt och svartpeppar och slå såsen på kött och grönsaker
Blanda ordentligt och smaka av med havssalt. Mitt bidrag till vår MBT förra veckan var ett gäng pesto- och parmesandressade stora vitabönor som blev otroligt goda om jag får säga det själv
Rör ut jästen i vattnet tillsätt sirap, salt, timjan och olivolja. Låt sedan degen jäsa övertäckt med plastfolie i 2 timmar. Täck över med bakduk och jäs i ytterligare 30 minuter. 1 msk timjan
Om du älskar mat med hetta så lägg i en chilipeppar. Skölj bönorna i vatten. Servera varm eller kan vara så speciellt gott om du äter den kall med ett stycke kött
Ca 3 dl 1 förp kokta stora vitabönor (à ca 380 g) 25 g smör 2 kvistar färsk rosmarin 2 krm salt Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Ersätt gärna köttbiten medbönor ibland för glada hjärta och kärl. Att göra vitabönor i tomatsås själv är inte bara otroligt enkelt, det blir också mycket godare, nyttigare och billigare än de köpta varianterna i konservburk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.