Hjortfilé med sparrispotatis och blåbärssky
Matklubben.nu
Matklubben.nu
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1,2 kg hjortinnerfilé
  • 2 msk smör
  • 2 tsk salt
  • 2 krm nymald svartpeppar
  •  
  • Blåbärsströssel
  • 1½ dl rivet vitt bröd
  • 1 citron
  • rivet skal
  • 1 dl torkade blåbär
  • finhackade
  •  
  • Sparrispotatis
  • 1½ kg sparrispotatis
  • 3 dl grönsaksbuljong (tärning + vatten)
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 msk hackad dragon
  • 1 tsk salt
  • 1 krm nymald vitpeppar
  •  
  • Blåbärssky
  • 1 dl blåbär
  • 4 dl rödvin
  • 4 dl vatten
  • 2 msk koncentrerad vilt- eller kalvfond
  • 1 tsk honung
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald svartpeppar
  • 2 tsk Maizena majsstärkelse
  • 1 msk smör
  • rumstempererat

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.