Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel. Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för den delen, vad vet jag
Dela och lägg trattkantarellerna i en stor bunke med vatten. Stek på medelvärme några minuter. Koka ihop såsen och späd med vatten lite i taget till lagom tjocklek
I somras så gick vi ihop med Wicklunds och köpte en del av en ko från Gröna Hagars kött. Även om barnen varit med att både odla och skörda skockor och plockat svamp, så var det mest biffarna som gick hem, det andra var svårt att få dom att mer än doppa tungan i
Trattkantarellsås. Lägg svamp och gelé i såsen och smaka av med salt och peppar. Jag serverade med ugnsbakad potatis, sallad och svartvinbärsgelé, mums
Jag sticker dock emellan med ett viltrecept. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Fågel, Huvudrätt, Recept, Tillbehör Kycklingklubbor med spetskål och trattkantarellsås. Lyft skinnet på kycklingen och pensla klubborna med smörblandningen under skinnet och runt hela klubborna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.