Ännu finns det trattkantareller i affären, kanske i skogen med för den delen, vad vet jag. Fläskfilé med ugnsrostade småpotatis och fikon och trattkantarellsås, mmm inte helt fel
Dela och lägg trattkantarellerna i en stor bunke med vatten. Stek på medelvärme några minuter. Koka ihop såsen och späd med vatten lite i taget till lagom tjocklek
I somras så gick vi ihop med Wicklunds och köpte en del av en ko från Gröna Hagars kött. Även om barnen varit med att både odla och skörda skockor och plockat svamp, så var det mest biffarna som gick hem, det andra var svårt att få dom att mer än doppa tungan i
Jag tycker ibland att det är svårt att hitta nya råvaror men i butiken finns det ju mer än man tror, ofta finns det en frys med blandat vilt, jag hittade rådjursfärs och tänkte att det kunde vara kul
För att göra biffarna lite extra saftiga blandade jag ut det med lika mycket fläskkött. Finhacka lök och vitlök och blanda ihop det med de andra ingredienserna
Jag måste ju erkänna att fransk potatissallad medrådjursbiffar och kryddsmör är den rätt jag sett fram emot mest sedan jag fick reda på vad matkassen skulle innehålla
Jag sticker dock emellan med ett viltrecept. Jag har aldrig tidigare gjort rådjurssadel men de flesta recept var simpla och handlade om att salta och peppra köttet, steka det hastigt till en fin yta och sedan göra klart det i ugnen med en stektermometer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.