Lägg potatisen på en plåt med blomkål, lök och paprikan, vänd allt med lite rapsolja. När de fått färg runt om lägg dem på indirekt värme med portabellon och låt allt gå klart, chévren på portabellon ska gärna få lite färg
Skala och riv vitlök och blanda med olja i en liten skål. Pensla svampen med vitlöksoljan runt om. Mixa tillsammans med olja och balsamvinäger i en blender eller med hjälp av en stavmixer till en slät dressing
Rostaderotsaker är en rätt som alltid funnits med. Det är bara att skära lite rotsaker och grönsaker i bitar, vänd runt i olja och kryddor, toppa med något gott och servera med någon god röra
Till detta kokade jag ihop en sås med vitt vin och örter. Rostaderotsaker var ett tag sedan vi hade och jag lade på några skivor getost mot slutet i ugnen
Värm en stekpanna med smör i. ) Servera med klyftpotatis eller en god potatisgratäng. Stek köttet ca 4 minuter/sida (beror lite på hur välstekt du vill ha den, och hur tjocka skivor du har), krydda med salt och peppar
Blanda rumsvarmt smör med finhackad vitlök, timjan, salt och peppar. Gnid in hela lammsteken med smörblandningen och även där benet har suttit så det blir inuti
slutligen kunde en tallrik med lammbog, rödvinssky och rostaderotsaker serveras. Â Den redan i bitar styckade lammbogen la jag upp i en ugnsform, gned in med salt och peppar, späckade med vitlöksbitar och färsk rosmarin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.