1. Bryn fläskytterfilén i dill och rödlök, salta och peppra
2. Gratinera fläskytterfilén i ugn på 200 grader tills den är 71grader
3. Skiva rotfrukterna och häll på olja, salt och peppar
4. Tillaga rotfrukterna i varmluftsfritösen 10+7 minuter (170+200grader)
5. Häll grädde i en kastrull
6. Blanda i fond, några droppar soya, salt + peppar
7. Häll i lite franska örter, paprikakrydda och spadet från fläskytterfilén
8. Låt koka upp
9. Red såsen med redning till lagom tjocklek
Vi valde middagspannan med smak av Balsamico & Rostad vitlök som beskrivs så här av Kelda "En komplex och lyxig smak som är lite mer avancerad att göra själv från grunden, samtidigt är det en populär smak till kötträtter"
Rostade grönsaker. Varsågod, en fläskfilé fylld med mozzarellaost. Ska jag använda sverigesvenskt-språk och skriva FLÄSKFILÉ i receptet eller ska jag köra med mitt eget modersmål, finlandssvenska, och använda GRISINNERFILÉ
Det är en oerhört smarrig dubbelmarinerad fläskfilémed finfina tillbehör, perfekt att bjuda på när man vill ha maten förberedd i god tid och slippa stå vid spisen just innan det är dags att hugga in
Den rostade blomkålen med vitlök hittade jag inspiration till i Anna Hallén’s fina LCHF-husmanskost. Servera såsoch grönsaker till stekta Fläskfilémedaljonger
Servera rotfrukternaoch kikärterna på en bädd av ruccola med aioli ringlad över. Tricket för att få den här varma vintersalladen extra god är att rosta rotfrukterna rätt så att de verkligen får en gyllene och krispig yta och att salta och peppra ordentligt
Krydda med salt, peppar och rosmarin. Börja med grönsakerna. Skala potatis, morötter och lök. Lägg smöret i en liten långpanna och låt det smälta i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.