Häromliden frågade sigMikael Mölstad isinvin-och matspalt i SvD hur det kommer sig att våra nutida mästerkockar inte lämnar några spår idengastronomiskahistorienmed rätter uppkallade i eget namn
Nybakade grahamsfrallor med bregott, enstorgrekisk sallad, lammstek med örter och vitlök, bulgur, liteoliver och enmedelhavsinspireradauberginepaj var allt som stod på bordet
Jo, men nu är ju jag funtad som så, att jag har väldigt svårt att låta sådana mängder av gratislivsmedel bara hänga där och ruttna, iminegen trädgård dessutom
Det finns något för alla att hitta på bordet och det finns garanterat goda rester dagen efter. Här enrepris på Valborgsbuffé med bakad rödlök, bär meditaliensk maräng, krämigvitkålssallad, potatissalladmedrädisor och massa riven pepparrot, rostad majssalsa, lättbakad sparris och morötter, sallad med fetaost och spenat, nötbröd och enkikärts & nötröra
Röra samman ostenmed crème fraiche så är det klart, hur mycket lättare kan man göra det för sej. Tycker du såsen börjar se för torr ut så späd med mer vatten
Tycker du inte om pepparrot kan du ta enbart naturell färskost och i stället smaksätta med det du tycker om, och vid behov använder du förstås laktosfri färskost
Jag gillarklassiska semlor men tycker att de är lite för svårätna menmed dessa wraps så blev det betydligtenklare att njuta av dennaotroligt goda gräddbakelse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.