1 kg
blandfärs
2 morötter 4 schalottenlökar 1 rotselleri 2 msk smör
1 dl ketchup
1 dl chilisås (heinz)
3 msk paprikapulver
2 köttbuljongtärningar
ca 7 dl vatten
2 msk kinesisk soja
2 msk maizena
salt och peppar
Gör såhär:
Skala och grovriv morötter och rotselleri. Hacka schalottlöken fint. Fräs grönsakerna tillsammans med smöret i ca 5 min tills de mjuknat. Häll över i en stor gryta. Fräs färsen tills den blivit smulig och fått fin färg och blanda ner den i grönsaksfräset. Tillsätt ketchup, paprikapulver och chilisås. Blanda runt ordentligt och tillsätt vatten, buljong och soja. Låt koka upp och låt köttfärsåsen puttra på spisen minst 20 minuter, men gärna uppemot en timme.
Red av såsen med maizena och smaka av med salt och peppar.
Blanda de torra ingredienserna och sikta försiktigt ned i äggsmeten. Skär i lagom stora bitar. Ställ sedan in kakan i kylskåpet, så glasyren stelnar något
Gjorde en ny laddning våfflor till frysenhäromdagen, perfekt att ta fram och rosta på morgonen. Jag äter mina antingen med lite bär och grädde eller som toast
Nybakade grahamsfrallor med bregott, enstor grekisk sallad, lammstek med örter och vitlök, bulgur, lite oliver och en medelhavsinspirerad auberginepaj var allt som stod på bordet
Jag har tidigare berättat att jag inte bakar särskilt ofta ,förrutom vaniljbullar som brukar uppskattas här hemma, och idag har jag alltså bakat enladdning med vaniljbullar
Jag har valt att följa rådan om att undvika gluten, och vad folk än säger så har det haft enstor positiv inverkan på min hälsa i form av minskade pollenbesvär
Nu ser det visserligen ut som att det skall bli skitväder till helgen, menenstor grön, skön buffé fylld av vårens primörer kan man faktiskt montera upp inomhus också
Ännu en härlig vårdag till ända. Barnen har varit lite småförkylda idag så det har varit ganska lugnt här men jag avrundade kvällen med en härlig powerwalk i kvällssolen – underbart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.