110 bitar
Ingredienser Sockerkaka 3 dl strösocker 4 ägg 2 tsk bakpulver 3 dl vetemjöl 1 dl vatten, kokande Vaniljfyllning 125 g smör 1 dl mjölk 4 msk vaniljsocker Garnering 1 msk florsockerRecept: Vaniljfylld sockerkaka Sätt ugnen på 200°. Vispa sockret och äggen pösigt. Blanda bakpulvret med mjölet. Rör ner det i äggsmeten. Häll i vattnet. Smörj och bröa en form, 24 cm i diameter. Häll i smeten. Grädda mitt i ugnen ca 40 min. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Tillsätt vaniljsockret. Låt koka häftigt ca 3 min. Rör hela tiden så att inte mjölken bränns. Ta sockerkakan ur ugnen. Dela den till två bottnar innan den har hunnit kallna. Fördela vaniljfyllningen på en av bottnarna. Lägg ihop kakan. Pudra över florsocker. Servera kakan till ett glas saft. Ps. Missa inte vår saftiga sockerkaka med kardemumma! Gillar du det här receptet? Missa då inte vårt inspirerande nyhetsbrev som helt fokuserar på bakning! Signa upp dig här för att få Baka med Allt om Mat varje månad.
Ta bort formennär kakan kallnat. Smörj och bröa en sockerkaksform. 1Smör och ströbröd till formen. Känn efter om kakan är nästan färdig redan efter 40 minuter. 1Låt den stå några minuter innan den stjälps upp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.