Heta tofuspett med korianderlimesås
www.kungmarkatta.se
www.kungmarkatta.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 pkt Kung Markattas Tofu naturell 1 zucchini 2 rödlök 2 röda paprikor 2 msk Kung Markatta Sesamolja 2 msk Kung Markatta Äkta soja ca 1 krm cayennepeppar 1 vitlöksklyfta, finhackad 8 träspett Korianderlimesåsen: 1 liten vitlöksklyfta, skalad 2 dl färsk koriander ½ avokado 2 msk Kung Markatta Extra virgin olivolja juice och rivet skal från 2 lime 3 msk Kung Markatta Tahini ca 4 msk vatten 2 tsk Kung Markatta Lönnsirap ½ tsk malen spiskummin smaka av med salt och nymalen svartpeppar Till servering: Kung Markattas vita quinoa och rostade sesamfrön att strö överSPETT: Blötlägg träspetten i en timme. Pressa överflödig vätska ur tofun genom att försiktigt pressa den mellan två stora bitar hushållspapper eller en handduk. Skär tofun i kuber 2x2 cm. Skär rödlöken och paprikan i större bitar. Blanda ihop soja, olja, cayennepeppar och vitlök i en plastpåse. Lägg i tofu och grönsaker och blanda ihop väl. Marinera i minst 20 minuter. Koka quinoan enligt förpackningen. Skiva zucchinin till lång, tunna strimlor med hjälp av en mandolin. Blanda ihop dem med lite olivolja, salt och peppar. Trä tofu och grönsaker på spetten. Grilla på medel värme tills grönsakerna genomstekta. SÅS: Hacka vitlöken i en blender. Tillsätt koriander och kör i någon minut. Tillsätt de övriga ingredienserna och blanda tills du får en jämn, slät och krämig sås. Smaka av med salt och peppar. Tunna ut med lite vatten tills du får önskad konsistens. Servering: Ringla över sås på spetten och toppa med rostade sesamfrön och färsk koriander. Servera omgående tillsammans med quinoa och resten av såsen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.