1 paket
torsk och kokosmjölk bland annat. Så jag googlade lite olika fiskgryte recept och slängde ihop mitt eget, det blev en väldigt lyckad kombination måste jag säga som jag definitivt gör fler gånger. Variationsmöjligheterna är oändliga, du kan ju slänga i vad du vill i denna härliga värmande gryta!
4
port
400 g
torskfilé (eller annan valfri fisk)
1 gul
lök
2 vitlöksklyftor
finhackade
2,5-3 msk
röd currypasta
1 tsk
sambal oelek
1 1/2 burk
kokosmjölk a’ 400 g styck
2 dl
creme fraiche
2
hönsbuljongtärningar/fiskbuljongtärningar
1 lime,
saften + rivet skal av
300 g
bladspenat (jag använde 3/4 paket fryst a’ 400 g)
4 2 msk riven ingefära 1 lime 600 g torskfilé 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 msk röd currypasta 500 g djupfrysta wokgrönsaker 1 burk lätt kokosmjölk (à 400 ml) 1 grönsaksbuljongtärning salt och peppar Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Ni blandar helt enkelt mango chutney medröd currypasta, ljus soja och zest från lime. Det viktiga är att ni serverar quesadillasen tillsammans med er röd curry kryddade mango chutney vid sidan om också
I ett av avsnitten gjorde han en röd curry med massor av färska smarriga ingredienser. Mixa citrongräset med chili (ta ur kärnorna), skalade vitlöksklyftor, limeblad, koriander, paprikorna, tomatpurén, fisksås, soja, sesamolja och skalad ingefära
Thaisoppa medröd curry och kokosmjölk. Jag gjorde den här soppan för flera veckor sedan medan det fortfarande var kallt och snön låg kvar på marken, men jag tycker det kan vara gott med en varm soppa lite när som helst på året
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.