Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
Ingredienser Portioner. 10 2 1/2 kg benfri fläskkarré Marinad 1 dl kinesisk soja 2 msk grillkrydda 2 msk timjan 1/2 dl rapsolja ev några droppar hickory liquid smoke (essens som ger rökig smak) Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta eller ugnsform. Skala och skär morötter, äpple samt rödlök i grova bitar
Gör så här. Gnid/rubba in ingefära, salt och peppar på karrén. Sätt in köttet i ca 1–1 ½ tim på 200° i ugnen, köttet ska få en innertemperatur på ca 75°
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.