Koka upp ättikslagen tillsammans med kryddorna. Skär den i sneda bitar och varva med grönsaker, rotfrukter och havtorn i bitar i en skål eller glasburk
Smaksätt såsen med ättikslagen så att den får en riktigt god sötsur smak. Inläggningslag. Servera med tomat- och bönsallad och kokt eller pressad potatis
Här på bloggen ”Mat med mera” hittar du en helt sockerfri, polsk sillinläggning. Ett stort fel i många olika sillrecept är att det inte står att sillen ska läggas in i ättikslag först innan den blandas med olika smaksatta såser
Att ha en burk med inlagda tomater eller andra picklade grönsaker är alltid en lyx. Koka upp alla ingredienserna till inläggningslagen i en stor kastrull
Blanda vitlöken med Fraiche, majonnäs, vinäger, persilja, dill och svartpeppar. Tag upp sillen från inläggningslagen och låt rinna av, gärna på hushållspapper
Havtornssill. ) Det är nämligen dags för årets sista sillinläggning och det blir alltså klassikern löksill, en gammal goding som vi inte fått med i vårt sillskafferi förrän nu
Min svamp får en lite sötma från honung, men du kan annars använda sötningsmedel om du vill. Industrin har tillsatt mer och mer socker i inläggningslagen på både sill och grönsaker under de senaste decennierna, så nu tror många att det måste vara mycket socker tillsatt för att kunna hålla länge
Koka under tiden upp alla ingredienser till inläggningslagen i en stor kastrull. 11 kanelstång (valfritt)Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.