Sillinläggning till påskhelgen
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ramslökssill
  • 500 g skinnfria sillfiléer, ska först varit frysta!
  • ½ liter vatten
  • 1 dl ättika, 12%
  • 1 msk salt
  • 1 msk socker
  • Blanda samman lagen och se till så att salt och socker löses upp. Lägg sillen i lagen och låt den stå i kylen över natten, eller helst ett dygn.
  •  
  • Dela gärna sillen i gaffelbitar innan du lägger dom i såsen
  • Sås
  • 200 g ramslöksblad, strimlade
  • 1 dl crème fraiche
  • 1½ dl majonnäs
  • 2 msk socker
  • salt och vitpeppar
  • Rör samman crème fraiche, majonnäs och socker, smaka av med salt och peppar.
  • Tillsätt ramslöken och sillbitarna.
  • Låt inläggningen stå några timmar, eller över natten, så den drar till sej smakerna ordentligt.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.