sven b

  • 7 Recept

Purjosill

Blanda samman ingredienserna till såsen skär fileerna i bitar varva strömmingen med såsen i en burk ställ kallt och låt stå i minst 2 timmar före servering 500 - 600 g Strömmingsfile som legat i lag

Löksill med citron

Skölj sillen väl och skär i sneda bitar. Varva i en skål eller burk lök, sill och citron. Ta upp citronskivorna efter ca 1 dygn då skalet kan ge besk smak om det ligger i för länge. 3 mindre lagerblad

Havtornssill med inläggningslag

Sillfiléer som är urvattnade behöver oftast inte spolas lika länge. Blanda ättikssprit, vatten och socker och låt koka upp

Apelsin- och vaniljsill

Det blir ca 5 dl lag som kan användas till andra sillinläggningar. 1 burk löksillsfilé. Koka upp ingredienserna till lagen och rör om så att sockret löser sig

Limesill

Limesill - inlagd sill i limesmakande lag med citrongräs, limeblad, ingefära och purjolök dekorerade med skivad lime

Citronsill

Citronsill - inlagd sill i citronsmakande lag med silverlök, limeblad och rosmarin dekorerad med skivade citronskivor

Italiensk örtsill

Servera med rostade tomater och färsk oregano eller basilika. små plommon- eller körsbärstomater. Färsk oregano eller basilika