Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssalladmed rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Smördegspajer med karamelliserad lök och parmesan till förrätt, lasagne med spenat, tomat och chévre till varmrätt och avslutningsvis apelsinfiléer (de små fiskarna som morfar kallar dem) i sockerlag med saffran, kanel och nejlika med en klick glass och rostade pistaschnötter
Servera fläskkarrén i skivor med de rostade grönsakerna, nötterna och den kalla såsen. Stick djupa hål rakt igenom fläskkarrénoch fyll hålen med russinen och hälften av rosmarinkvistarna
Igår kom min kära föräldrar hem för att stanna över helgen och det var en helt underbar kväll som vi avnjöt ute på altanen ända till midnatt med lite go musik i bakgrunden
Blanda med rosmarin, apelsinskal och olivolja i en liten skål. Börja med örtblandningen. Stöt fänkålsfrö, senapsfrö, kummin, lagerblad och vitlök i en mortel
Servera den nystekta ankan med härligt potatisstomp, smakrik sås och färska grönsaker. Skär rutmönster i ankfettet och stek med skinnsidan ned i pannan tills fettet smält och skinnet är knaprigt
Blanda den avrunna pastan i såsen, rör om, tillsätt parmesanosten och krydda med salt & peppar. Red av med lite maizena, låt såsen koka upp under omrörning
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.