Vardagsmat

Vardagsmat

  • 21 Recept
Snabb tomatpasta med rostade kikärtor

Snabb tomatpasta med rostade kikärtor

1 st gul lök. 12 st vitlöksklyftor. 13 st morötter. 11 st palsternacka. 14 dl krossade tomater. 12 dl vatten. 11 st grönsaksbuljongtärning
Per Morbergs Wienerschnitzel

Per Morbergs Wienerschnitzel

Be gärna din kötthandlare skära upp och banka ut schnitzlarna. Skär annars ut, beroende på storleken på innanlåret, 2-2,5 cm tjocka skivor tvärs över fibrerna
Palak paneer med tomat och halloumi

Palak paneer med tomat och halloumi

Ingredienser Portioner. 4 4 port ris 1 schalottenlök 2 vitlöksklyftor 2 tomater 2 msk riven ingefära 3 msk olivolja 2 msk tomatpuré 1 msk garam masala 390 g krossade tomater 1 dl vitt matlagningsvin 2 dl vispgrädde 1 grönsaksbuljongtärning 200 g spenat 400 g halloumiost 2 krm salt Lägg till i inköpslistan
Linslasagne med paprika och mozzarella

Linslasagne med paprika och mozzarella

Ingredienser Portioner. 4 Lasagne 2 förp kokta gröna linser (à 380 g) 530 g grillad paprika 1 kruka basilika ca 12 lasagneplattor 390 g pastasås tomat & chili 390 g pastasås tomat & basilika 3 dl lätt crème fraiche salt peppar 1 förp mozzarella (à 125 g) Sallad 1 silverlök 1 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
Kyckling i form

Kyckling i form

Sätt ugnen på 200 grader. Bryn kycklingfiléerna i smör och krydda med salt och peppar. Smöra en ugnssäker form och lägg i kycklingfiléerna
Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Lasagne med halloumi, spenat och pumpakärnor

Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk rapsolja 1 paket färska lasagneplattor (à 200 g) 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 1 tsk flytande honung 1 grönsaksbuljongtärning 2 msk hackad färsk timjan (eller 1 tsk torkad timjan, för 4 portioner) 4 dl vatten 200 g fryst bladspenat 2 halloumiost (à 200 g) 1 1/2 dl pumpakärnor (gärna rostade) 1 1/2 dl riven prästost salt och svartpeppar ev färsk timjan till garnering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Lasagne de luxe

Lasagne de luxe

10-12 färska lasagneplattor 600 g blandfärs smör, att steka i 1 gul lök, riven 2 klyfta vitlök 400 g krossade tomater (eller passerade tomater) 0,5 dl chilisås salt peppar olivolja, till formen 3 dl mozzarellaost, riven färsk oregano, att garnera med
Krämig carbonara med sidfläsk och ärter

Krämig carbonara med sidfläsk och ärter

500 g pasta (gärna tagliatelle, linguini, eller spaghetti) 1 gul lök (stor) 1 klyfta vitlök 1-2 msk olivolja, att steka i 200 g rimmat sidfläsk 4 dl frysta ärtor, tinade 5-6 äggulor 1-1,5 dl vispgrädde 3-4 dl parmesanost, finriven 1,5 dl gräslök, finhackad salt svartpeppar, nymald ev rucolasallad, blad, till servering
Indisk gryta med falukorv

Indisk gryta med falukorv

Koka ris enligt anvisningarna på förpackningen. Strimla lök, vitlök och skalad ingefära i små bitar. Skär falukorven i strimlor och blomkålen i mindre bitar
Havets wallenbergare

Havets wallenbergare

400 g lax. 400 g torsk. 2 dl vispgrädde. 1 ägg. 2 dl ströbröd. 1 tsk Épice Riche 
(kryddblandning). 1 tsk salt
Flygande Jacob

Flygande Jacob

Ingredienser Portioner. 4 4 kycklingfiléer 1 tsk olja 1/2 tsk salt 1 krm peppar 140 g tärnat bacon 1 banan 2 1/2 dl matlagningsgrädde 1 dl chilisås 4 port ris, gärna basmatiris 1 dl saltade jordnötter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

Falukorv med ajvar- och spenatcouscous

600 g falukorv smör, till stekning 1 klyfta vitlök, krossad 1 peperoncini (piri piri) 1 gul lök 1 citron, finrivet skal 4 dl kycklingbuljong 2 msk olivolja 4 dl couscous 1 dl ajvar relish 1 msk rostade spiskumminfrön (eller mald) 70 g bladspenat 1 knippe färsk bladpersilja, hackad 150 g fetaost salt peppar