Hasselnötsmusslor med cream cheesekräm och sockerfrostade lingon
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 100 g kylskåpskallt smör
  • 11/2 dl strösocker
  • 11 litet ägg
  • 12 dl hasselnötsmjöl
  • 11 3/4 dl vetemjöl + till utbakningen
  • 12 dl lingon
  • 11 dl strösocker
  • 1200 g cream cheese
  • 14 msk florsocker
  • 12/3-1 dl vispgrädde
  • 1 sockerfrostade lingonSockerfrostade lingon: Blanda lingon och socker och bred ut dem på ett fat. Låt dem torka över natten.
  • 1 Mät upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ägget. Mixa i hasselnötsmjölet. Tillsätt sist vetemjölet och mixa ihop till en deg.
  • 1 Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp cirka 60 minuter.
  • 1 Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18-20 lika stora bitar.
  • 1 Sätt ugnen på 200 grader.
  • 1 Tryck ut degbitarna i veckade kakformar. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 10–12 minuter.
  • 1 Stjälp upp formarna och låt kakorna kallna.
  • 1 Fyll musslorna med spritsad kräm och garnera med lingonen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.