1 sockerfrostade
lingonSockerfrostade lingon: Blanda lingon och socker och bred ut dem på ett fat. Låt dem torka över natten.
1 Mät
upp smör och socker i en matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Mixa i ägget. Mixa i hasselnötsmjölet. Tillsätt sist vetemjölet och mixa ihop till en deg.
1 Lägg
degen i en plastpåse och låt vila i kylskåp cirka 60 minuter.
1 Ta
upp degen på mjölat bakbord och dela den i 18-20 lika stora bitar.
1 Sätt
ugnen på 200 grader.
1 Tryck
ut degbitarna i veckade kakformar. Grädda kakorna i mitten av ugnen, 10–12 minuter.
1 Stjälp
upp formarna och låt kakorna kallna.
1 Fyll
musslorna med spritsad kräm och garnera med lingonen.
Jag bidrog med dessa söta pepparkaksmuffins medcream cheese-frosting ochlingon. Och inte nog med det, nu är det bara tre arbetsdagar kvar, sedan är det jullov
Men, något jag lyckades ta bild på var Hannas direkt-från-London-importerade scones med tillhörande clotted cream (och till det Hanna-mammans goda sylt)
En underbar smakkombination där inga smaker tar över, de syrliga lingonen balanseras upp av den söta kolasåsen, den kryddiga kanelen mjuknar tillsammans med vaniljen och krispigheten från marängerna bryter av den lena glassen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.