Såklart var det både förrätt och dessert med i alltet. Mer eller mindre svängde ihop detta till middag då en planerad AW på stan blev en PW med middag hos mig
Tärna grönsakernaoch stek på medelhög värme i matolja och krossade chili flakes. Vi har köpt en Skeppshult grillpanna i gjutjärn som jag tänkt bli bästa kompis med de kommande månaderna
En jättetrevlig middag och kväll blev det där vi bjöds på marinerad grillad fläskfilé, potatis från egna täppan som råstektes på muurikkan, hemlagad tomatsås och en fräsch grönsallad med mangold, grön paprika och haricot verts
Igår tog min dotter studenten och till den lagade jag marineradfläskfilé. Putsa fläskfiléerna. Bryn dem i smör en panna, krydda med salt, peppar och grillkrydda
Skär köttet i skivor och servera med potatisen, tomatskyn och den marinerade broccolin. Tillagar man bitarna hela med termometer och låter köttet vila ordentligt efteråt så blir det riktigt saftigt och gott
Jag serverade mina grillade grönsakermed hummus. Mixa fritt och välj de grönsaker du tycker. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden och ställ åt sidan
Först ut ur recepthögen drar vi den marineradeoch grillade potatisen. Om du väljer att tilllaga dom i ugn så lägger du dom på grillgallret, en och en, med braspanna under så oljan inte droppar ner på ugnsbotten
Finriv vitlöken och blanda ner den i yoghurten, blanda sedan i potatisen och alla grönsakerna. Finriv vitlök och ingefära, blanda samman alla ingredienser och gnid in ribsen med marinaden
Grillad fläskfilémed confiterad vitlök och bacon gjorde jag på önskemål av min frus syster Maggie. Maggie gillar precis som jag att äta och laga god mat och hon tyckte att jag borde ha ett recept på grillade fläskfilé
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.