Fortfarande är det några veckor kvar på sommarlovet, och många har ännu semester, så framöver kommer det säkert tillfällen för många att ge sig ut på utflykter till badstränder eller andra sommaraktiviteter, t ex så ska det bli kanonväder i helgen igen
Hardu några knep som du brukar använda dig av. Man kan testa klassikern med två skedar, använda något i metall som har en pip eller varför inte en tom sirapsflaska med droppstopp
detta är ju inget jag kan skryta med att att jag är duktigpå att göra fina tårtor. Häll upp i små glas eller koppar som du sköljt ur med kallt vatten innan
Bakduken som jag har över brödet har min mamma sytt och broderat. 6 dl vatten, 1 bit jäst stor som en ärta, 1 msk salt, 2 msk honung, 625 gr vetemjöl (en del kan ersättas med grovt mjöl, beroende på hur mörkt mjöl man vill ha), 1 dl solrosfrön att strö i grytan vid gräddning (kan ersättas med havregryn eller andra typer av frön). Vänd sedan degen 3-4 gånger med en träslev och låt den jäsa i bunken ytterligare ett par timmar. Placera gjutjärnsgrytan på ett galler i ugnen och sätt ugnen på 250°. Baka först brödet i ugnen i 30 minuter med locket på, tag sedan bort locket och baka brödet i ytterligare 15 minuter utan lock
Låt sedan smeten vila i runt en halvtimme och forma platta eller runda bollar. Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.