1 smörRulltårtsbotten1.
Vispa ägg och socker poröst. Blanda potatismjöl, bakpulver och kakao. Rör ner det i smeten.2. Lägg ett bakplåtspapper på en bakplåt. Bred ut smeten 1 cm tjockt.3. Grädda på 180 grader i ca 7 minuter.4. Stjälp upp botten på ett sockrat bakplåtspapper. Låt svalna.Pepparkakssmörkräm1. Koka upp vatten och socker i en kastrull. Låt koka till 122 grader (använd en digital termometer).2. Vispa äggen till ett fast skum.3. Tillsätt den varma sockerlagen under fortsatt vispning. Vispa ca 10 minuter, tills marängen svalnat.4. När marängen svalnat ska det rumstempererade smöret blandas ned. Vispa ned varje bit av smöret med några sekunders mellanrum.5. Vispa massan luftig och vänd sedan ner kryddorna. Vispa tills allt är väl blandat.Ganache1. Koka upp grädden.2. Lägg i chokladen och låt stå en halv minut.3. Tillsätt smöret och blanda sedan med en slickepott tills ganachen är smidig och väl blandad.Montering1. Blanda en del av smörkrämen med ganachen. Spara denna smörkräm till dekor.2. Stryk resten av smörkrämen på kakan och rulla ihop den som en rulltårta.3. Stryk nu rulltårtan med smörkrämen för dekoren. Använd ett skrapkort i plast (eller gafflar) för trädstammens grova textur.4. Dekorera med marängsvampar, järnekslöv och chokladfigurer. Pudra kakan med florsocker och servera.
Tänk att det på söndag redan är första advent. Fast lite skönt att den har gjort det för nu äntligen kommer vi in i en av de mysigaste perioderna på året och det är nu vi kan baka med massa härlig smaker som vi inte använder så mycket resten av året
Klassiskt recept pårulltårta med sylt – gör så här. Fler recept pårulltårta. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Häll i lite paprikapulver (beroende på styrka) och salta och peppra efter tycke och smak. Så odlar du ingefära – steg för steg Hemgjord falafel (4-6 personer) Ingredienser
Bred chokladkrämen på rulltårtsbottnen och rulla ihop som en rulltårta. Pensla eventuellt papperet som kakan gräddats på med lite vatten innan det försiktigt dras bort
Känn med en sticka så vet du när de är klara. Efter att jag jobbat ett pass på banken i lördags körde jag hem till den alltmer rörelsehindrade lilla Mamman
Så här kommer farmors recept på snoddas, kärleksmums eller vad du nu kallar dem för. Jag har kommit över en raritet, nämligen min farmor och min farmors mors gamla bakbok
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.