Kom ihåg att det smakar bättre ju längre du låter det stå och dra. Stek dem på medelvärme, i riktigt smör tills de blir fint gyllenbruna på bägge sidor (majsströbröd gör att filéerna blir något gulare i färgen)
Detta är min mormors recept på stekt inlagdströmming, och den är förförande god verkligen. När vi nu ändå är lite inne på gamla sägner och påsktraditoner så tänkte jag bjuda er på en riktigt gammal klassiker - stekt inlagt strömming
Idag får du mitt bästa recept påinlagd sill. Jag har dragit ner på sockerhalten i det här receptet och du som vill byter ut sockret mot den sötning du föredrar
Ge dem ett dygn i kylskåpet innan du bjuder på fest. När både fisken och lagen har svalnat lägger du dem tillsammans i en burk, varvar med fint skivad rödlök och sluter burken med ett lock
Här kommer några tips på hur du lyckas med knäcken. Vad du än gör, dubblera inte receptet. Gör en naturell knäck eller smaksätt med tex vaniljstång, saffran, flingsalt i och/eller ovanpå knäcken, lakritspulver eller mandarinzest
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.