Inledde dock dagen med ett löppass. Jag tycker det är allra roligast att laga sådant som tar lång tid på grillen men denna gången blev det en kortis, nämligen hamburgare
Kolla med en termometer om du är osäker på om dina hamburgare är färdiga. Tryck snabbt ut bollarna till biffar genom att pressa dem med en ett bestämt tryck när de ligger på ett plant underlag
Tryck till burgaren med en stekspade. Förra helgen gjorde jag hamburgare, på riktigt. Allt detta mellan två skivor källarfranska, det sägs vara det bäst lämpade brödet till hamburgare om man skall köpa färdigt dvs
Jag kryddade iallafall färsen med alla möjliga olika kryddor precis som Tina gjorde, cayennepeppar, paprikapulver, dijonsenap, muskot och en rökt barbequekrydda + salt och peppar
Jag ahde lite surdegsbröd som jag rostade i min Kitchen Aid brödrost som jag fick när jag fyllde år. 2 rostade surdegsbröd, en över och en under äggsalladen. 2 rostade surdegsbröd
Blanda ihop surdegsgrunden med mjöl och vatten i en rymlig bunke. På kvällen. Tillsätt de nya ingredienserna i bunken med surdegen och rör ihop alltsammans
Jag låter den gärna jäsa över natten och fortsätter med baket morgonen därpå. Receptet kommer ifrån underbara Sara Bäckmo Som har en helt fantastisk blogg om allt som har med trädgård att göra, har lärt mig massor om hur man anlägger en täckodling
Gör eget hamburgerbröd om du har gott om tid, eller köp köpebröd med gott samvete om du som jag fortfarande inte har återhämtat dig från förra brödbaket då treåringen fick tag i saltkaret och vände det upp och ner rakt ner i smeten
Det går självklart bra med färdiga vegetariska hamburgare, men det här receptet är betydligt godare. Servera med Max hamburgerbröd, ekologisk sallad, tomat, gurka, stekt gul lök, BBQ sås/hamburgerdressing (Erik Lallerstedt är riktigt god)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.